Un artista és…

Coberta de "Un artista és..."

Com cada dimarts, en Pau es prepara per anar a l’escola d’art.
– De gran, seré artista!
La Greta la seva germana petita, li pregunta:
– Ah, sí…? I què és un artista?

Amb aquest diàleg entre en Pau i la Greta comença aquest àlbum fet a quatre mans que busca explicar a partir del llenguatge textual, però sobretot del visual què és, com és, què fa i com se sent un artista. El text clar, concís i sintètic apunta, explica però les il·lustracions van molt més enllà i n’expandeixen el significat tot mostrant tècniques, materials, disciplines artístiques, maneres de fer, així com conegudíssims, i originals, artistes.

Una obra que no es pot perdre cap artista, però tampoc aquells qui creuen que no ho son.

Marta Ardite és historiadora de l’art i s’ha dedicat a desenvolupar projectes educatius a alguns museus i galeries europeus. Els àlbums il·lustrats són una de les seves grans passions. Va fundar Ilustrarium, una Galeria d’Art especialitzada en il·lustració contemporània de llibres infantils, a Sant Vicenç de Montalt (@ilustrarium_lab a Instagram, ilustrariumgallery a Facebook). Us la vam presentar arran de la recomanació de l’obra Groc de la col·lecció Arc Iris també publicada per l’Editorial Joventut. Podeu llegir-la aquí https://codol.cat/groc/

Mercè Galí va estudiar il·lustració a La Llotja de Barcelona i Belles Arts a la Universitat de Barcelona amb l’especialitat de gravat. Treballa principalment en l’àmbit de la il·lustració infantil i juvenil per diferents editorials. Ha publicat més de 50 llibres, molts d’ells obres poètiques. Si voleu conèixer-la millor la trobareu a https://mercegali.com/about-me i a xarxes socials.

L’obra l’hem incorporat aquest Sant Jordi a la biblioteca de Còdol perquè ens ha captivat i no podíem deixar de tenir un àlbum que parla de la creació, la creativitat i la manera d’observar el món dels artistes i més si està ple de pals, pedres i còdols. Ja estem començant a maquinar quin racó li crearem al festival “M’expliques un conte?” de l’any que ve, que de ben segur que dialogarà d’allò més bé amb Pedra a pedra d’Isidro Ferrer.

I tu, saps què és un artista? N’ets un? Acompanyant la Marta Ardite i la Mercè Galí en aquesta passejada pel món artístic te’n podràs fer una idea.

Autora del text: Marta Ardite
Il·lustradora: Mercè Galí
Joventut, 2024
ISBN 9788426148674

Veieu també: