Projectes i activitats

La literatura i la creació artística són dues de les nostres principals passions, per aquest motiu els nostres projectes s’inspiren en la literatura tot creant. Explorem, llegim, expliquem, transmetem i ajudem a crear mentre vivim bons moments. Dia a dia seguim aprenent.

Fem i dinamitzem activitats diverses dirigides a diferents tipus de públic (infantil, juvenil, adult), recomanacions literàries, difusió i recomanació d’activitats culturals. Estem obertes a sumar-nos a projectes col·laboratius i a activitats que estiguin d’acord amb la nostra missió, visió i finalitats.

A continuació us expliquem més detalladament alguns dels nostres projectes i activitats.

Estris i contes

És una activitat de mediació literària i d’exploració creativa i artística per a gaudir en família amb infants a partir dels 4 anys.

Busca apropar als infants i a les seves famílies obres de literatura infantil de qualitat seleccionaes amb molta cura i oferir propostes de creació i exploració artística i manual per fer en família.

Es porta a terme en sessions d’una hora i quart que poden formar part de tot un cicle o funcionar com una activitat independent.

S’inicia cada sessió amb la lectura d’un o alguns dels àlbums escollits i amb el seu comentari col·lectivament, es presenten la resta d’obres i es porta a terme algun taller o activitat creativa. A l’inici i al final de cada sessió els infants i les seves famílies disposen de temps per a poder llegir i descobrir les obres seleccionades.

Al final de cada sessió, a més, es fa entrega del llistat de la bibliografia de la sessió.

Club de lectura d'àlbums il·lustrats

És una activitat de mediació literària per a infants de 6 a 8 anys.

Consisteix en una tertúlia literària guiada al voltant de l’àlbum il·lustrat que es llegeix a l’inici de la sessió i cerca aprofundir en la lectura de cada obra a partir de la conversa.

S’inicia la sessió amb la lectura per part de la mediadora de l’àlbum il·lustrat en veu alta i després es comenta de manera col·lectiva i en profunditat amb l’acompanyament de les mediadores que acompanyen, guien i dinamitzen la conversa.

L’activitat està pensada com un cicle de vàries sessions per poder així descobrir connexions entres les obres.

Club de lectura infantil

És una activitat de mediació literària per a infants de 9 a 12 anys.

Consisteix en una tertúlia literària guiada al voltant de la lectura que els infants han fet prèviament, pel seu compte. Busca aprofundir en la lectura de cada obra a partir de la conversa.

L’activitat està pensada com un cicle de vàries sessions per poder així descobrir connexions entres les obres.

Cada mes un llibre per descobrir i llegir a casa per després compartir-lo en tertúlia literària quan ens trobem.

Club de lectura infantil

Espai nadons

Bressolant amb la literatura: la primera biblioteca de l’infant.

És una activitat de mediació literària per a gaudir en família amb infants de 0 a 3 anys. Busca apropar obres de la literatura infantil per a les primeres edats a les famílies, així com oferir-los recursos per a la seva lectura o narració amb els infants en un espai tranquil i acollidor per fer-ne aquesta exploració.

Cerca ser un espai de lectura i de descoberta per als més petits a la vegada que una font de recursos i d’acompanyament per als adults.

Espai nadons

Estris d'artista

És una activitat d’exploració creativa i artística per a infants a partir dels 5 anys plantejada com un cicle de tres sessions d’una a tres hores de durada, cada una.

Al llarg d’aquestes tres sessions s’explora un tema des de diverses perspectives per acabar elaborant un projecte creatiu, de manera conjunta o individual.

És una activitat pensada per a biblioteques, llibreries o casals de lleure educatiu, però que podria adaptar-se també a d’altres contextos, per dur-la a terme per exemple, en moments de vacances escolars com poden ser l’estiu, festes de Nadal o Setmana Santa.

Alguns d’aquests cicles dels Estris d’Artista son Kit de lectura o L’hort a la biblioteca.

Si voleu més informació sobre aquesta activitat us podeu posar en contacte amb nosaltres a somcodol@gmail.com