Guia de monstruos, bestias y seres extraordinarios

Coberta de "Guia de monstruos, bestias y seres extraordinarios"

La primera vez que hablé con Severina Malaespina fue en un salón de Villa Espina, mientras tomábamos una infusión de hierbas (la mitad de las cuales aún se removían alegres dentro de la taza) en una apacible tarde de primavera. Sí, ya sé que parece todo muy bucólico -tanto que hasta casi resulta sospechoso- pero sucedió tal y como os lo cuento.

Així comença aquesta guia que porta els lectors i lectores a conèixer, precisament, els monstres, bèsties i éssers extraordinaris que viuen A Villa Espina i els seus voltants molt ben documentats, catalogats i classificats per tres personatges d’allò més carismàtics: Severina Malespina, una eriçó intrèpida que s’encarrega de sortir a explorar i documentar les criatures amb el seu equip d’exploradora i les seves aquarel·les, Pimpinela Dosplumas, una esquirol saberuda que anota, defineix i compta tot el que te a prop i s’encarrega de catalogar les criatures i Odila Libela, una marta despistada i genial inventora que ha creat tota mena de ginys d’allò més útils per poder elaborar la guia.

Un cop presentada la història de la guia i les científiques que l’han elaborat i els ginys que han emprat, l’obra mostra el mapa de Villa Espina i els voltants on s’observen els diferents hàbitats a partir dels quals es classifiquen els éssers i criatures que s’hi detallen: bèsties domèstiques, éssers hortícoles, bèsties jardineres, éssers aquàtics i monstres boscosos.

Una obra en majúscules original, imaginativa i molt ben treballada on destaquen, per damunt de tot, les il·lustracions, plenes de detalls, que son espectaculars i on el desplegament del color és una meravella.

Una obra que farà les delícies dels naturalistes i dels amants de la fantasia per tenir a l’abast i llegir i rellegir tant com es vulgui.

Montse Rubio explica que des de ben petita que li agrada dibuixar i crear amb les mans però no va ser fins el 2001 que va decidir estudiar il·lustració a l’Escola d’Art de la Llotja de Barcelona on va descobrir l’aquarel·la, que ha esdevingut una de les seves grans passions. Des de fa més de 15 anys treballa com a il·lustradora per a editorials, institucions públiques i particulars. Podeu conèixer-la millor a http://www.montserubio.com

El tenim gairebé des dels inicis de la biblioteca de Còdol però encara no us l’havíem recomanat. Ens el vam comprar a la presentació i taller d’il·lustració que l’autora i il·lustradora va fer del llibre a Synusia perquè ens va entusiasmar i el tenim dedicat!

Et convidem a acompanyar la Severina Malaespina, la Pimpinela Dosplumas i l’Odila Libela per conèixer totes les criatures extraordinàries que viuen a Villa Espina i els seus voltants.

Autora del text i de les il·lustracions: Montse Rubio
Edelvives, 2018
ISBN 9788414015452

Veieu també: