Óssos

Coverta d'"Óssos"

Feia molta calor.
El sol treia foc. L’aire era calent. Fins i tot l’ombra cremava.

Aquestes paraules son l’inici d’aquest àlbum il·lustrat que narrat en primera persona per l’osset mostra la passejada que un ós petit i el seu pare fan un dia d’allò més calorós per arribar fins al riu a refrescar-se.

Emily Hughes posa paisatge, color i forma al text de Sean Taylor i ho fa posant en primer pla una parella d’ossos que ja havíem conegut a la seva obra Salvatge perquè hi apareixen com a amics d’aventures de la seva protagonista.

Una història senzilla, quotidiana i tendre meravellosament il·lustrada on els protagonistes sembla que ens donin la mà perquè els acompanyem i on la natura i el paisatge conviden a deixar-nos-hi perdre.

Sean Taylor és un escriptor britànic de literatura infantil. Va estudiar Literatura a la Universitat de Cambridge. Ha compaginat la feina de mestre amb l’ensenyament de poesia i escriptura creativa per a joves. És autor de més de trenta títols, il·lustrats per diferents artistes de renom, entre ells Quan neix un monstre, amb il·lustracions de Nick Sharratt obra que no podeu deixar de llegir i compartir amb tots els infants que tingueu a prop.

Emily Hughes és Graduada en Il·lustració a l’Arts University de Bournemouth, va obtenir el segon Premi Macmillan de llibres infantils el 2012. Resideix al Regne Unit però va néixer i viure la primera infància a Hawai. La primera obra seva que vam poder llegir en català, i castellà, va ser Salvatge, que va rebre el premi Llibreter el 2015, i que no podem deixar de recomanar-vos, també.

El tenim gairebé des dels inicis de la biblioteca de Còdol. Vam comprar-lo en una edició del FLIC, potser l’any 2019, en què l’Emily Hughes era una de les il·lustradores convidades i el tenim dedicat per ella. Aquest any, pel Festival M’expliques un conte? a l’abril a Matadepera, tenim pensat fer-lo sortir a passejar!

Et convidem a deixar-te perdre per la natura il·lustrada d’Emily Hughes seguint els passos d’aquest parell d’ossos entranyables.

Autor Sean Taylor
Il·lustradora Emily Hughes
Traducció i edició de Maria Notó Mora
Correcció de Laura Llahí

Libros del Zorro Rojo, 2015
ISBN 978-84-944375-7-1

Veieu també: