Una ciutat a Mart

Una ciutat a Mart

Una obra de coneixements que ens descobreix el planeta Mart en gran profunditat on la informació hi està molt ben organitzada i on text, il·lustracions, infografies i gràfics es posen al servei de la divulgació del contingut.

S’hi pot trobar informació sobre l’origen del seu nom i les explicacions que en llibres, pel·lícules, imatges i còmics ens n’hem fet, a les semblances que té amb la Terra, passant per les seves llunes i les seves característiques i per explicar, també, com haurien de ser les missions per arribar-hi i com podria ser crear-hi una ciutat amb tots els seus serveis.

Un gran llibre de consulta per llegir amb calma que val la pena tenir a l’abast per poder tornar-hi sempre que calgui.

Guillem Anglada-Escudé és investigador especialitzat en Astrofísica i Ciències de l’Espai. És l’impulsor de la Sustainable Offworld Network (SONet), una comunitat de professionals que té com a objectiu desenvolupar i explorar la sostenibilitat a llarg termini de les activitats humanes a l’espai.

Sheddad Kaid-Salah Ferrón és físic i farmacèutic i un apassionat del coneixement. Li agrada molt explicar ciència i en particular als més joves. Escriu llibres de divulgació científica pels que senten curiositat pel món que ens envolta. A la mateixa editorial Joventut ha publicat la col·lecció de llibres “El meu primer llibre de” divulgant temes com la física quàntica, la relativitat o l’ectromagnetisme.

Miquel Sureda Anfres és físic i enginyer aeronàutic especialitzat en propulsió espacial. És professor i investigador a la Universitat Politècnica de Catalunya. Forma part de la junta de la Sustainable Offworld Network (SONet). També es dedica a la divulgació científica amb projectes com Gaia Ciència.

Eduard Altarriba i Bigas és dissenyador i il·lustrador. Durant molts anys s’ha dedicat a la comunicació gràfica pensada per a infants, primer des de l’àmbit de les ONG i actualment amb el seu projecte Alababalà especialitzat en la creació d’obres de no ficció per al públic infantil. El meu primer llibre de física quàntica (Joventut), Què és la guerra? (Bang) o Migrants (Bang) són algunes de les seves obres.

El vam incorporar a la biblioteca de Còdol fa un temps perquè l’Elena, llibretera de Synusia, ens el va regalar. Moltes gràcies!

T’atreveixes a descobrir com serà el viatge vers l’última frontera? Tens curiositat per saber com podria ser el dia a dia a Mart? Doncs no et pots perdre aquesta lectura. I alerta, bibliotecàries escolars i infantils, Mònica Baró, a la seva crítica de l’obra a la Revista Faristol ens diu que ” estem davant d’una obra de tota solvència” i “som davant d’un llibre molt notable que caldria tenir a totes les biblioteques escolars i infantils del país”.

Autors del text: Guillem Anglada-Escudé, Sheddad Kaid-Salah Ferrón, Miquel Sureda Anfres.
Il·lustrador: Eduard Altarriba i Bigas.
Joventut, 2023
ISBN 9788426148353
Premi Crítica Serra d’Or Juvenil 2024 (Coneixements)

Veieu també: