Vull el meu barret

Coberta de "Vull el meu barret"

L’os s’adona que no troba el seu barret. On deu ser? Haurà d’emprendre una recerca que el portarà a preguntar a molts dels seus veïns si saben on pot ser el seu barret.

El podrà trobar?

Un àlbum il·lustrat magistral. El primer de la “saga” dels àlbums de barrets de l’autor (podeu continuar amb “Aquest barret no és meu” i “Hem trobat un barret”).

Jon Klassen crea un àlbum il·lustrat on tots els elements estan al servei de la narració i es combinen de manera ben orquestrada entre ells: les il·lustracions, aparentment senzilles però carregades d’expressivitat (fixeu-vos en els ulls dels personatges!), el color, el text breu però concís que deixa parlar a la imatge per ella mateixa, el què veiem i el què no veiem…

Una obra carregada d’ironia on l’autor confia que els lectors i lectores sabran trobar les pistes que els va deixant (i imaginar què ha passat en les elipsis) perquè siguin ells i elles que es construeixin el sentit de la narració.

Era la lectura que vam compartir el mes de març amb els nens i nenes que participen al club de lectura d’àlbums il·lustrats que fem cada mes a la llibreria Synusia i va donar molt de si. Com que el setembre de 2020 l’editorial NubeOcho el va recuperar (després de temps sense poder-lo trobar) vam aprofitar per comprar-lo i incorporar-lo a la nostra biblioteca Còdol.

Si el busqueu a biblioteques, pot ser que el trobeu amb el títol “On és el meu barret?” publicat per l’editorial Milrazones.

Escrit i il·lustrat per Jon Klassen.
Traducció de Marta Morros
Serret. NubeOcho, 2020.