Un dia al parc

Coberta de "Un dia al parc"

Avui anem al parc. Som-hi!

Així comença aquesta obra, convidant-nos tot mostrant una visió general d’aquest parc a doble pàgina. Així veiem que hi ha un estany, un hivernacle, un hort, la caseta del jardiner, el quiosc de música, la zona de jocs, el bosquet, el prat de gespa, l’àrea de picnic i, fins i tot, una granja d’animals. I també gent, força gent!

Quan passem la pàgina, entrem al parc, i coneixem tota la gent que hi passeja, en gaudeix i hi fa esport i a poc a poc anem descobrint què podem trobar a cada un dels espais del parc. A la pàgina de l’esquerra una frase en primera persona presenta cada espai i unes il·lustracions sobre un fons blanc mostren els elements, les persones o els animals que s’hi poden trobar. A la pàgina de la dreta una il·lustració a sang mostra una sola escena i la frase aclareix el que més agrada d’aquella zona del parc a la protagonista.

Després d’haver passat tot un dia al parc, ens en tornem cap a casa, i ho podem fer amb tota mena de mitjans de transport, a la penúltima doble pàgina de l’àlbum els trobem escampats en una visió general de la ciutat.

I per si no n’hem tingut prou amb una sola visita, la darrera doble pàgina convida a tornar enrere per descobrir on han aparegut 40 dels elements que hi ha escampats per tot el llibre.

Un imatgiari més que complet al que podem tornar tantes vegades com vulgueum, ja sigui per jugar, cercar i investigar a casa o per endur-nos-el al parc a mirar de trobar en l’entorn tot el que podem trobar a l’obra.

L’hem pogut incorporar a la biblioteca de Còdol perquè l’editorial ens l’ha fet arribar, i els hi estem molt agraïdes per haver-nos-el descobert. Ens encanta i ben aviat el portarem a voltar pels Estris i Contes.

De Marta Orzel.
Traducció de Marta Font.
Barcelona: La Topera Editorial, 2020