Les tres cabretes i el trol

Coberta de "Les tres cabretes i el trol"

“Una vegada hi havia un pont. I a sota d’aquell pont, hi vivia un trol.”

Així comença aquest conte il·lustrat que adapta un conte popular noruec creat pel tàndem artístic que conformen Mac Barnett, al text, i Jon Klassen, a les il·lustracions. 

Aquesta és la història d’un trol que viu sota un pont esperant que per damunt hi passi el menjar que tantes ganes té d’endrapar i de tres germanes cabres que tot fent clop, clop, clop, clop hi han de passar.

El text recorre a l’estructura, les repeticions, les rimes i les onomatopeies pròpies dels contes populars i, les il·lustracions, fetes amb tintes, aquarel·les i grafit (gràcies editorial per la informació), creen l’atmosfera que el relat necessita tot mostrant-nos quina pinta fan els seus quatre protagonistes.

Mac Barnett va començar a dedicar-se a la literatura infantil després de guanyar-se el títol d’home dels contes fantàstics fent de monitor d’un campament d’estiu. Des d’aleshores ha publicat nombrosos llibres.

Jon Klassen és dissenyador i il·lustrador, a banda d’il·lustrar obres d’altres autors, ha creat els seus propis àlbums il·lustrat com la conegudíssim sèrie del barret: Vull el meu barret, Aquest barret no és meu i Hem trobat un barret.

Conjuntament han creat i publicat diverses obres que han rebut gran reconeixement i alguns premis com Llana a dojo, En Jan i en Pep fan un forat o El llop, l’ànec i el ratolí. 

A Andana Editorial diuen que editar llibres és com viatjar en tren tot mirant per la finestra i meravellar-te amb el paisatge. Han publicat en català obres d’Oliver Jeffers o de Benji Davies, per exemple.
Una obra molt ben travada que de ben segur que els lectors i les lectores demanaran una i mil vegades que els en en fem una lectura expressiva en veu alta i així gaudir i riure a cor que vols.

El vam incorporar a la biblioteca de Còdol aquest Sant Jordi passat que ens el vam regalar quan el vam veure a la llibreria ampliada que van muntar les amigues de Synusia a l’Ateneu Candela. Tenim moltes ganes de llegir-lo en veu alta per compartir-lo amb els infants i les seves famílies. I esperem que ben aviat arribi la publicació dels altres dos contes clàssics adaptats per Mac Barnett i Jon Klassen que l’editorial Andana ja ha anunciat.

Publicat originalment per edicions Orchard Books en anglès amb el títol The Three Billy Goats Gruff.

Traducció al català de Marta Morros.
Revisió de Maria Carbó.
Direcció artística: Patti Ann Harris.
Disseny: Doan Buu.

Andana Editorial, 2022.
ISBN 978-84-18762-38-3

Veieu també: