Què en fas, d’un problema?

Coberta de "Què en fas, d'un problema?"

No sé com va passar, però un dia em vaig trobar que tenia un problema.
No el volia. No l’havia demanat.
No m’agradava gens tenir un problema, però era allà.”

Aquest és el text que fa arrencar la primera doble pàgina d’aquest àlbum il·lustrat escrit per Kobi Yamada i il·lustrat per Mae Besom.

El protagonista, un infant, explica en primera persona què li va passar i com es va sentir quan de sobte es va topar amb un problema, que el seguia a tot arreu i se li anava fent cada vegada més gros i el feia amoïnar-se d’allò més.

Les il·lustracions, mitjançant l’ús, o no, del color, els enquadraments i els punts de vista es converteixen en testimoni visual del món interior del protagonista, reflectint la seva preocupació i angoixa, però també marcant un punt d’inflexió a partir de la seva determinació i esperança.

Kobi Yamada és autor de diverses obres, entre elles, Què en fas, d’una idea? (que també tenim a la biblioteca de Còdol i que ja us vam recomanar) o Què en fas, d’un repte publicades en català i castellà per BiraBiro a més de ser president de l’editorial Compendium.

Mae Besom es va graduar a l’Institut de Belles Arts de Sichaun (Xina) i va començar la seva carrera dissenyant personatges per acabar dedicant principalment a la il·lustració de llibres en els quals fa servir, sobretot, llapis i aquarel·les.

L’Editorial BiraBiro va néixer el 2015, segons expliquen ells mateixos, per publicar llibres que permetin als infants relacionar-s’hi de manera lúdica, alhora que profunda, i que siguin obres amb contingut i amb qualitat artística.

Us animem a descobrir, si encara no ho heu fet, aquesta obra, i llegir-la, i compartir-la, mil vegades per descobrir-hi tots els detalls i interpretacions.
El vam incorporar a la biblioteca de Còdol poc després que es publiqués en català perquè volíem continuar gaudint del tàndem Kobi Yamada i Mae Besom que ens havien seduït amb Què en fas, d’una idea?, però us havíem anat recomanant altres obres i d’aquesta encara no us n’havíem parlat.

Podeu veure també la nostra recomanació de l’obra Què en fas, d’una idea? aquí.

Escrit per Kobi Yamada
Il·lustrat per Mae Besom
Publicat originalment per Compendium en anglès als Estats Units amb el títol What do you do with a problem?.
BiraBiro Editorial, 2018.
ISBN 978-84-16490-51-6

Veieu també: