La casa del ratolí

Coberta "La casa del ratolí"

En Llorenç és un ratolí amb botes als peus, un barret al cap i una casa a l’esquena.

En Llorenç ha viatjat molt i ha viscut a molts llocs, sempre sap on ha de viure, allà on pot fer més falta. Quan escull el lloc es treu la casa de l’esquena i s’instal·la i acull a casa seva tots els animals que necessiten aixopluc, menjar i companyia. Casa seva sembla petita però no ho és pas gens, i es va ampliant encara més a mesura que hi van entrat més hostes.

Una obra preciosa tant pel que fa a la part gràfica com pel què diu i com ho diu.

El text de Jonathan Stutzman, traduït al català per Miquel Desclot, beu dels contes populars de la tradició oral amb una estructura acumulativa feta de repeticions, amb una història que avança a bon ritme. Creiem que compartir-lo i llegir-lo en veu alta serà un gran encert.

La casa d’en Llorenç és un encuny, la seva silueta està retallada al paper cosa que permet el joc de veure-la per fora a una doble pàgina i per dintre a la següent i així anar sentint l’experiència que viuen els diferents personatges que s’hi apropen i hi acaben entrant quan s’adonen que és més gran del que sembla i que també ha ells els pots servir de refugi i donar-los caliu.

Les il·lustracions d’Isabelle Arsenault plenes de color i textures, creades combinant diverses tècniques, amplien la dimensió de l’obra i ens transporten a casa d’en Llorenç i a tot el seu món.

Un bona lectura tendre, càlida i ben rodona. Passeu passeu que la casa d’en Llorenç és casa vostra, si és que hi ha cases d’algú.

Jonathan Stutzman és autor de literatura infantil i director de cinema. Els seus curts es poden veure arreu del món. També és autor de La llama destrueix el món il·lustrat per Heather Fox i publicat en català per La Casita Roja. El podeu trobar a Instagram @thedustdancestoo

Isabelle Arsenault va descobrir de ben petita que volia dedicar-se a la il·lustració. Va estudiar Disseny Gràfic i s’ha convertit, com ella volia, en il·lustradora. Ha estat nominada al premi Hans Christian Andersen i a l’Astrid Lindgren Memorial Award. Ha treballat il·lustrant textos d’altres autors com Mac Barnett, Timothée de Fombelle o Fanny Britt però també ha creat obres on és autora del text i de les il·lustracions com La cerca de la Colette o La cerca de l’Albert. La podeu trobar a https://www.isabellearsenault.com/ i a Instagram @isabelle_arsenault

El vam incorporar a la biblioteca de Còdol aquest darrer Sant Jordi.

Títol original: “The mouse who carried a house on his back”
Escrit per Jonathan Stutzman
Il·lustrat per Isabelle Arsenault
Traducció de Miquel Desclot
Ediciones Ekaré, 2023
ISBN 978-84-125049-3-4

Veieu també: