El món de la Max

Coberta de "El món de la Max"

La Max té deu anys. El que més li agrada de tot són els llibres i els gats. I té sort: la seva habitació està plena de llibres i té un gat. Es diu Cúrcuma.

Així comença aquest àlbum que presenta a la Max, una enamorada dels llibres, com la seva estimada Matilda de Roald Dahl, a qui encanten els gats i a qui li costa fer amistats a l’escola perquè és tímida i se sent més segura vivint aventures en les pàgines dels llibres. La seva vida farà un gir quan s’adoni que algú està tenint cura dels gats que viuen al carrer posant-los aigua i menjar. Aquest fet desperta la seva curiositat i, com les heroïnes dels llibres, es vesteix d’investigadora i surt a descobrir qui hi ha darrere de tot plegat.

Una narració tendra i amable amb la que ben fàcilment podran empatitzar els i les joves amants de la lectura, i dels gats, és clar, i que guanya un gran pes gràcies a les bellíssimes i delicades il·lustracions.

Lucile de Pesloüan és autora de poesia i de literatura infantil, també escriu en diaris i revistes literàries. Publicava els seus fanzines amb el pseudònim de Shushanna Bikini London (a Instagram @shushannabikinilondon).

Jacques Goldstyn col·labora amb diversos mitjans escrits i publica historietes polítiques signades amb el nom de Boris. En català i castellà, també publicades per l’editorial Joventut, podem llegir dues obres més on és autor tan del text com de les il·lustracions: Els estels i Azadah. També té altres obres publicades per Símbol i Tramuntana.

Us convidem a conèixer la Max i quedar-vos una bona estona en el seu món.

L’hem incorporat a la biblioteca de Còdol recentment perquè l’Elena, llibretera de Synusia, ens l’ha regalat. Moltes gràcies per la descoberta!

Escrit per Lucile de Pesloüan
Il·lustrat per Jacques Goldstyn
Traduït per Pau Joan Hernández
Joventut, 2023
ISBN 978-84-261-4813-1

Veieu també: