La Codolada 2019 – 2020

La tria d'obres de Còdol del curs 2019 - 2020
Soc un artista

Sóc un artista

Marta Altes. Barcelona: Blackie Books, 2014
El protagonista és un artista, li encanten els colors, les formes, les textures… tot l’inspira. Però té un problema, la seva mare no l’entén. Un àlbum il·lustrat divertit i irònic, i sobretot, ple d’art.
Gargot i Tinta

Gargot i Tina

Ethan Long. Madrid: Lata de Sal, 2014
En Gargot és un gat al que agrada dibuixar i Tinta és un ratolí a qui agrada pintar. A cap dels dos els agrada l’obra de l’altre i es creuen els millors artistes del món. Un àlbum il·lustrat que, amb sentit de l’humor, parla als lectores i lectores de la reació, de com s’hi enfronta cada artista i de la diversitat de tècniques.
Coberta de "El grúfal"

El Grúfal

Julia Donaldson i Axel Scheffler. Barcelona: Destino, 1999
Un ratolí surt a passejar pel bosc perillós. Es topa amb una guineu, un mussol i una serp que volen convertir-lo en el seu àpat. Per això, els espanta parlant-los del Grúfal, una criatura terrible, amb qui ha quedat per dinar. Però, existeix, realment, el Grúfal? Un gran clàssic de la literatura infantil.
Papa por favor consigueme la vida

Papa, por favor, consígueme la luna

Eric Carle. Madrid: Kókinos, 2016
La Mònica volia jugar amb la lluna, així que li demana al seu pare que li baixi. El pare intenta agafar-la amb una escala llarguíssima, però la lluna és massa grossa. Com ho farà per poder-li portar? Un àlbum preciós i màgic, amb pàgines desplegables, per llegir una i mil vegades, especialment abans d’anar a dormir.
Lluna plena

Lluna plena

Antoine Guilloppé. Madrid: Macmillan Iberia, 2011
Sabeu què fan els animals del bosc en una nit de lluna plena? Un àlbum meravellós, per explorar i explorar, que celebra la lluna i la nit amb les seves pàgines negres i els seus encunys.
L'estel del talp

L'estel del talp

Britta Teckentrup. Madrid: NubeOcho: Pepa Montano, 2018
Un talp, del tot captivat per la llum de les estrelles, s’enfila i se les emporta totes al seu cau, deixant, així, tot els altres habitants del bosc a les fosques. Una faula, en forma d’àlbum il·lustrat, que parla de l’amistat, de la bellesa del món i de la importància de compartir-la.
Un pèl a la sopa

Un pèl a la sopa

Alex Nogués i Guridi. Barcelona : Flamboyant, 2018
Un pare, una mare i una nena, que odia la sopa, estan asseguts a taula per menjar un plat de sopa. Però, la nena hi troba un pèl, la mare hi té una mosca, i el més espectacular de tot, del plat del pare hi surt un barret, i sota el barret, un homenet! Un àlbum il·lustrat esbojarrat, divertit i boníssim.
El Grotlin

El Grotlin

Benji Davies. Algemesí: Andana, cop. 2017
La Rubi escolta un so sota el seu llit, i això desperta les seves pors. Què pot ser? Un ésser desconegut recorre les teulades de Londres, s’amaga al parc, entra als rebosts, als armaris, a les llibreries. És el Grotlin. Però qui és el Grotlin? Un àlbum il·lustrat misteriós que cal explorar de principi a fi amb els ulls ben oberts.
Quina gana que tinc

Quina gana que tinc!

Emili Teixidor i Lluís Farré. Barcelona: Cruïlla, 2005
La família d’aquest protagonista ha marxat de cop a l’hospital a acompanyar l’àvia i ell s’ha quedat sol a casa i té molta gana. Amb els seus dos amics improvisen un banquet imaginari per ajudar-se a passar l’espera i la gana. Un àlbum en vers, que incorpora frases fetes i dites, animat i enjogassat, que potser us farà venir gana!