La Codolada 2018 – 2019

La tria d'obres de Còdol del curs 2018 - 2019
De quin color és un petó

De quin color és un petó?

Rocio Bonillla. Animallibres.
A la Mini Moni li encanta pintar, però mai ha pintat un petó. De quin color deu ser? Un àlbum il·lustrat dolç, trapella i meravellós.
D'aquí no passa ningú

D'aquí no passa ningú!

Isabel Minhós Martins, Bernardo P.Carvalho, Takatuka. Traducció de Pere Comellas.
Un general ha decidit que vol reservar la pàgina en blanc de la dreta per ell i per tant d’allà no pot passar ningú. Es tracta d’un àlbum genial i molt enginyós.
Coberta de "L'enigma de Vilagallina"

L'enigma de Vilagallina

Albert Arrayás, Babulinka Books.
A Vilagallina les gallines hi viuen d’allò més bé. Un dia, poc abans del concurs “La Ploma Daurada” que premia la millor gallina de l’any, comencen a desaparèixer gallines. Un àlbum il·lustrat molt enginyós i original.
Les bruixes

Les bruixes

Roald Dahl. Il·lustracions de Quentin Blake. Estrella Polar. Traducció de Manuel Florensa.

Un nen de 7 anys i la seva àvia s’enfronten a la temible Associació de Bruixes d’Anglaterra. Un text inquietant i imprescindible de principi a fi perfectament acompanyant per les il·lustracions de Quentin Blake.

Coberta de "Oh no, Charlie!"

Oh no, Charlie!

Chris Haugthon. Milrazones. Traducció de Victoria Pradilla.

En Charlie és un gos que s’esforça per fer bondat però l’entorn li posa molt difícil. Es tracta d’un àlbum il·lustrat divertit, entranyable i tendre.

L'illa de Paidonèsia

L'illa de Paidonèsia

Oriol Canosa, Gabriel Salvadó, La Galera.

En Nicolau de 9 anys decideix abandonar el creuer que compartia amb el pare i la mare perquè està tip de les seves discussions i s’instal·la en una illa del Carib. Una novel·la àgil, divertida, entremaliada i políticament incorrecte!

El zoo petrificat

Els diaris de la cirera (el zoo petrificat)

Joris Chamblain, Aurélie Neyret. Alfaguara.

La Cirera vol ser escriptora, li encanta observar les persones que l’envolten i descobrir els secrets i misteris que amaguen. Un còmic deliciós. Primera de les aventures de la Cirera.

Las hadas de Cottingley

Las hadas de Cottingley

Ana Sender. Tres Tigres Tristes.

Elsie i Frances viuen prop del bosc. Estan decidides a aconseguir que els adults també vegin les fades que hi habiten. Un àlbum il·lustrat molt especial carregat de magia i fantasia.

La balena

La balena

Benji Davies. Andana Editorial.

En Noè i el seu pare viuen en una casa a la vora del mar. Un matí, desprès duna tempesta, en Noè troba una petita balena encallada a la platja, i decideix emportar-se-la a casa. Un àlbum il·lustrat molt bonic que narra una història molt potent.