Las primaveras

Coberta de "Las primaveras"
“De mis dos primeros años de vida, no conservo ningún recuerdo.”
 
Aquest és el text que marca el tret de sortida de Las Primaveras una obra que reflexiona sobre el pas del temps, la vida, les relacions, la memòria, els records i els vincles entre ells per mitjà de la materialitat del propi objecte, introduint certs troquelats en les pàgines. Les il·lustracions, l’ús del color i el text, sintètic però d’allò més evocatiu i poètic, acompanyen aquest joc i aquesta reflexió.

 

L’autor explica que aquesta obra neix de la seva reflexió entorn el fet d’introduir un forat en una pàgina d’un llibre. Una pàgina perforada permet veure la pàgina anterior o la pàgina següent, en funció de si es troba a la pàgina de la dreta o de l’esquerra, per tant, un forat en una pàgina permet veure el passat o el futur de la lectura. Li va semblar interessant doncs, explorar aquesta possibilitat de foradar les pàgines per tal d’obrir finestres al passat, per lligar entre ells records que no s’esvaeixen.

 

Un llibre d’artista preciós que val la pena tenir ben a prop, per llegir a poc a poc i poder-hi tornar totes les vegades que es vulgui.

 

Adrien Parlange va estudiar Disseny gràfic a l’escola Olivier-de-Serres de París, va treballar en una agencia de publicitat feina que va deixar per incorporar-se a l’Escola Superior d’Arts Decoratives d’Estrasburg d’on és professor. És autor de La cinta publicada per Kókinos a casa nostra. Es tracta d’una obra que ha rebut grans reconeixements tals com el Premi LibbyLit de la Fira del llibre de Brussel·les el 2016, la menció especial en no ficció de la Fira del llibre de Bolonya el 2017, el millor llibre de l’any de la Fira del llibre de Shangai el 2017 i va ser nominat als premis Pepites del Saló de Montreuil. Nosaltres us el recomanem moltíssim. En aquesta obra l’autor jugava amb la cinta que habitualment s’utilitza com a punt de llibre i la converteia en un element essencial pel desenvolupament del joc narratiu.

 

L’obra Las primaveras la vam incorporar a la biblioteca de Còdol a final del curs 2023/24 perquè les llibreteres de Synusia ens el van regalar. Quin descobriment i quina joia de regal, moltes gràcies!

Autor del text i de les il·lustracions: Adrien Parlange.
Traductora: Joana Carro
Títol original: Les printemps

Fulgencio Pimentel, 2024
ISBN 9788419737175

Veieu també: